Hogyan helyettesíti a laminált padló a tömörfa parkettát?

Mai világunkban a tárgykultúra meglehetősen átalakult a klasszikus korokhoz képest. Elmondható, hogy a külcsín kimondottan fontos lett, ahogy az innovatív funkciók és a divatokhoz való igazodás is. A tárgyak belső értéke és az ebből származó pszichológiai élmény némileg háttérbe szorult.

Feltehetően, részben ezek a változások állhatnak annak a hátterében, hogy a laminált padló ilyen mértékben vezeti a meleg burkolatok keresleti piacát. A legtöbb vásárlót valószínűleg nem foglalkoztatja annyira az, hogy a laminált padlókat valójában még csak részlegesen sem tömörfából készítik, hanem faőrleményből, valamint különféle szintetikus anyagokból. Mára a laminált padló technológiailag olyan magas szinten képes létrehozni a fahatást, hogy gyakran fel sem merül az eredeti parketta igénye a vásárlókban.

A faérzet ugyanis mind a laminált padlózat megjelenésében, tapintásában és hangzásában egyaránt tetten érhető. Még akár a fa illata is realizálható illatosító eszközök által, így talán csak a szakértők vehetik észre, hogy az nem a burkolatból származik. Egyébiránt konzervatív vásárlók időnként felteszik a kérdést, hogy a laminált padló képes-e ténylegesen helyettesíteni a valódi fából készült parkettát?

A válasz természetesen szubjektív, mindenesetre az a tapasztalat, hogy akiknek valaha volt jó minőségű és karbantartott fapadlózatuk, azok sok esetben be tudnak számolni egy kevéssé megfogható többlet hatásról, amit csak az autentikus fa képes átadni. Éppen ezért jelenik meg a törekvés a tehetősebb vásárlók részéről, hogy legalább az otthonuk nappali helyiségét valamilyen faparkettával rendezzék be.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük