A Mars meghódítását egy svéd család találta ki.

Van egy társasjáték, a Mars Terraformálása, melynek nemrég jelent meg a folyatása, azaz a kiegészítő játék, a Vénusz Next, melyben már a következő bolygó betelepítése a cél. A társasjátékot egy svéd család készítette, ahol összesen 16an vannak testvérek.
A népes család rajong a társasjátékokért, a Mars meghódítását pedig közösen alkották meg, igazi csapatmunka volt. A játék fejlesztésében, a szabályok felállításáig mindent együtt csináltak, egymást korrigálva. Így egy igazán jól működő játékot sikerült létrehozni. A terraformálás annyit jelent, hogy egy bolygót földszerűvé teszünk, azaz megteremtjük rajta az életfeltételeket, a szerves létformáknak megfelelő körülményeket alakítanak ki.
A játék már enélkül a kerettörténet nélkül is egy rendkívül érdekes darab, ugyanis különféle erőforrásokkal lehet sakkozni a játékban, mire létrehozzuk a Marson az élhető, földszerű termőterületet. A korunkat meghaladó játékot pedig a vénuszos verzió követi, melyben ismét egy olyan terület megmunkálása, és élhetővé tétele lesz a cél, ahol a Földhöz képes egy teljesen eltérő feltételekkel rendelkező bolygót kell átformálnunk.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük