Az örök kérdés: lakáshitel vagy személyi kölcsön?

A személyi kölcsön feltételeinek vizsgálata során felmerülhet a kérdés, hogy nem járna-e jobban, ha inkább egy lakáshitelt igényelne. Ez a helyzet fordítva is igaz, hiszen a lakáshitel esetében sem biztos, hogy adott körülmények fennállásakor nem lenne-e előnyösebb egy személyi kölcsön.

A hitelkalkulátor gyors választ ad

A hitelkalkulátort megéri használni mielőtt hosszas dilemmába merülne, hiszen pillanatokon belül képes összehasonlítani az egyes hitel termékeket. Ennek köszönhetően olyan döntést tud hozni, amit a későbbiekben sem fog megbánni.

Kölcsönfelvétel fedezettel vagy anélkül

A személyi kölcsön ugyan drágább lehet a fedezet hiánya miatt, de mivel a felvett összeg nem terheli a házat, ezért annak felvétele kisebb kockázattal jár. Az egyik legfontosabb kérdés az, hogy a saját tulajdonában lévő ingatlanát felkínálja-e fedezetként. A válasz szinte azonnal eldöntheti, hogy a lakáshitel vagy a szabad felhasználású kölcsön mellett tegye-e le a voksát.

Hitelfelvételkor az időtényező is számít

A személyi kölcsön ideálisabb választás lehet, ha valamilyen oknál fogva nincs ideje várni. Éppen ezért lényeges szempont, hogy milyen gyorsan szeretne hozzájutni a pénzhez.

Milyen plusz költségekre számíthat?

Míg a lakáshitel esetében többek között ki kell fizetni a közjegyzőt és az értékbecslőt is, addig a személyi kölcsön esetében nem kell számolni ilyen jellegű ráfordításokkal. Mivel a felmerülő költségekben is adódhatnak különbségek, ezért azokat sem árt összehasonlítani.

A hitel THM összehasonlításáról se feledkezzen meg, ha biztosra akar menni! A teljes hiteldíj mutató fényt derít arra, hogy a tőkén felül mekkora összegű fizetési kötelezettsége keletkezik. A végleges döntés előtt az összes lehetséges módon érdemes tájékozódnia az egyes lehetőségek részleteiről, különben könnyen pórul járhat.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük