Milyen lehetőségeim vannak szerver bérlésre?

Ma már számos lehetőség közül válogathat az ember akkor, ha tárhely bővítésre van szüksége és minden esetben érdemes felmérni a szakemberek segítségével, hogy pontosan mekkorák az igényeink. Van olyan, hogy nem különösebben kell sok tárhely, csak a személyes cuccaink tárolása miatt kellene egy kis plusz tárhely.

De olyan is van, hogy extra nagy tárhelyre lenne szükségünk, mondjuk, ha a honlapunkat akarjuk zavartalanul üzemeltetni nagy vásárlóközönséggel, akkor nem mindig elegendő számunkra egy VPS, vagy egy Cloud szerver nyújtotta megoldás, ilyen esetben egy teljes fizikai szerver bérlés válik szükségszerűvé.

Manapság egyre inkább olyan világot élünk, amikor az emberek birtoklás helyett szeretnek inkább szolgáltatásokat igényelni így nem meglepő, hogy egyre több ember dönt a szerver bérlés mellett is, ahelyett, hogy saját fizikai szervert vásárolna.

Egy fizikai szerver birtoklása a szerver bérlés helyett jelent előnyöket, azonban egy szerver ára rendkívül magas, karbantartása, a számára megfelelő körülmények biztosítása pedig időigényes és bonyolult is. Oda kell figyelni a tárolásra szolgáló hely hőmérsékletére, arra, hogy legyen egy állandó karbantartója a szervernek, és akkor még a biztonságról nem is szóltunk, hiszen, ha valóban olyan forgalmat generál például weboldalunk, melyhez egy önálló szerverre van szükségünk, akkor ott hatalmas összegek áramolnak át. Ennek védelméhez pedig a biztonságos környezet elengedhetetlen. Ezért is, ha nem akarunk vesződni ilyesmivel, akkor érdemesebb lehet körbenézni a szerver bérlési lehetőségek között.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük