Jó választás-e megtartani a régi parkettát a lakásunkban?

Ha egy régi építésű házat vásárlunk, akkor belefuthatunk abba, hogy igazi da parketta van lerakva a lakásban és sokszor az emberek nem is akarják ezeket felszedni a felújítás során, hanem csak lecsiszolják és újrapácolják őket. Az igazi fa padló rendkívül minőségi és értékes, pazarlás lenne ezeket kidobálni.

Azonban azt azért érdemes észben tartani, hogy az ilyen típusú padlóburkolatnak is meglehetnek az árnyoldalai, sok esetben a régiségükből fakadóan recsegnek, ropognak, nem néznek ki túl modernnek, frissnek. Érdemes az állapotukat rendesen felmérni mielőtt a megtartásuk mellett döntünk.

Ha jó állapotban van és szép a padlól, akkor nem feltétlenül szükséges a szép régi parkettát újra cserélni laminált padlóra vagy éppen új parketta után nézni. Vannak felújítási trükkök persze, melyhez érdemes szakembert hívni, hogy végigcsiszolja a fát, újrafessék, újralakkozzák őket ezek a megoldások sokat segíthetnek a parketta állapotának a megőrzésében és felújításában. Sok esetben viszont van, hogy érdemes búcsút inteni a régi daraboknak.

A modern, akár nem természetes anyagból készült padlóburkolat kínálatban is sok sok gyönyörű darabot találhatunk, ha se nem akarjuk megtartani a régit, de műanyagot sem szeretnénk helyette.  A legújabb igazi fa darabok rendkívül szépek és ahogy a régebbi darabok is mutatják, ezek kiváló minőségű, hosszú életű darabok.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük