Műfű telepítés – mire érdemes figyelni?

Először is a megfelelő minőségű műfű telepítésének kell figyelmet szentelni. Ugyanis, a megfelelő alapanyagokból és megfelelő gyártó által készült műfüvek sokkal tartósabbak és masszívabbak lesznek, valamint hosszabb élettartamnak fognak örvendeni, mint gyengébb minőségű társaik a műfű telepítés után is.

Utána kell járni a megfelelő lépéseknek, melyek egymásra épülnek a műfű telepítés során, és annak, hogy pontosan hova szeretnénk műfüvet telepíteni. Más vonatkozik egy kerti, földes talajú telepítésre, és más egy egyenletes terasz felületére. Földes talajnál az első, amire gondot kell fordítani, az a talaj kiegyenlítése, valamint a megfelelő vízelvezetés biztosítása. Érdemes a természetes talajon körülbelül 10-12 cm-es, jól tömörített alapot használni a telepítés során.

Például homok és murva keverékét. A rétegrend kialakításának érdemes részletesebben utánajárni, mert itt ez az egyik kulcselem. Fontos összevágni a széleket, és figyelni a szálirányt. Ezután jöhet a ragasztás és a szélek kiegyenlítése. Végül a gyepszőnyeg átseprése és szükség esetén kvarchomok feltöltés alkalmazása. Erkélyre vagy teraszra történő műfű telepítés esetén plusz segítség, hogy a beton vagy térkő alap megadja az egyenletes és gyommentes felületet.

Mivel pedig a műfüvek lyukacsos szerkezete elvezeti a vizet, így itt nincs is különösebb teendő. Tehát amikor műfű telepítésére kerül sor, először utána kell járni a megfelelő sorrendnek, attól függően, milyen talajra tervezzük. Szakmai segítségért, tanácsért, és minőségi termékekért nézzen körül a grassland.hu oldalán!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük