A keresőoptimalizálás története

Mióta létrejött az egész világot körül ölelő internet, azóta web oldalak is működnek. Éppen ezért a keresőoptimalizálás története is igen régi időkre nyúlik vissza. Igazából egy két oldalú tevékenységről van szó, hiszen az egyik fő ága a programozás, amelynek köszönhetően a web oldalak pontosan megfelelnek minden SEO előírásnak. Valamint fontos ág a kereső rendszer optimalizálása, amelyet többek között a Google is folytat.

Igazából a web mesterek 1990 óra optimalizálnak, amikor még csak úgynevezett keresőmotorok voltak a szakemberek munkájának segítésére. Ezek a motorok úgynevezett katalógusokat készítettek és ide lehetett beküldeni a portálokat. A keresőoptimalizálás ezek után abból állt, hogy az említett keresőmotorok indexelték a portálokat, így azok értékesebbé váltak.

Ezt követően 1997-ben megjelent a SEO, ami tulajdonképpen azt jelentette, hogy a korai kereső algoritmusok azokra az adatokra támaszkodtak, amelyeket a web mesterek adtak nekik. Sajnos ennek köszönhetően nagyon nagy volt a keresési manipuláció, amely fals eredményeket hozott.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük