Lelkes munkavállalók, inspiráló főnökök – hogyan?

Ábránd lenne csupán, hogy lehet egy munkahely tényleg jó? Senki sem tökéletes ugyan, de a legnagyobb hiba nem is az, ha van az emberben hiba, hanem ha a megoldással nem is foglalkozik.

Egy munkahelyen is számos konfliktus, nézeteltérés és baki lehet, de ha a főnökök a sarkukra állnak és a maguk érdeke helyett a munkavállalókét nézik, akkor kiváló cégeket tudnak majd igazgatni. Sok terhet lemehet a vállalkozók válláról akkor is, ha a megfelelő embereket helyezik a különféle pozíciókba annak figyelembevételével, hogy mik számukra a lelkesítő tényezők.

De honnan tudhatja ezt egy vezető? Azáltal, ha részt vesz egy motivációs térkép képzésen, vagy ha a HR osztályáról megbíz valakit ennek az elsajátításával. A motivációs térkép képzés lényege, hogy az úgynevezett motivational map teszt kitöltésére és elemzésére alkalmassá teszi az embert, többnyire coach-ok, tutorok, HR-esek, ritkább esetben cégvezetők szokták ezt a motivációs térkép képzés lehetőséget igénybe venni. A map azt mutatja meg, hogy a munkavállaló számára mik a lelkesítő, motiváló erők, amik még inspiráltabbá teszik őt a munkavégzésében. Nagy eséllyel ha ezeket megkapja majd a munkahelyén, akkor kialakul benne a cég iránti lojalitás, hiszen lát majd perspektívát a helyben és látja majd ott a jövőjét, a fejlődési lehetőséget.  

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük